| Autor |
Wiadomość |
Wilaa
ekspert od rozmów
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 6:22 pm |
|
|
| jak to u Was jest z planowaniem wydatkow? Robicie zakupy w sposób przemyślany z karteczką w ręku, bardzo dokładnie myślicie zanim wlożycie kolejną rzecz do kosza czy robicie zapasy kupując w markecie po 3 opakowania a potem to stoi kilka miesięcy potem zastanawiacie się po co to kupowałam(łem). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anulkam
fanatyk forum
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 9:11 pm |
|
|
Ja do oszczędnych nie należę Nie umiem iść z karteczką do sklepu i kupić tylko to co na niej jest A to jest jeszcze potrzebne i to i to A później się zastanawiam czy aby napewno było to potrzebne  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szymon
gaduła 1 klasy

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2005 10:28 pm |
|
|
Ja chodzę z kartką, kupuję produkty, które są na niej napisane i milion rzeczy, które wpadną mi w oko  _________________ Tato |
|
| Powrót do góry |
|
 |
atena
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Wto Mar 01, 2005 9:47 am |
|
|
| Zazdroszczę wszystkim,którzy potrafią oszczędzać,robić zakupy tylko te potrzebne!! Niestety w moim przypadku im więcej gotówki do dyspozycji,tym gorzej.Najwięcej w moim domku przeznaczamy na jedzonko,lubimy czasami zaszaleć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eliz@
*moderator

|
Wysłany: Wto Mar 01, 2005 11:10 am |
|
|
Ja do sklepu zawsze chodzę z karteczką,ale tylko dla tego,że mam sklerozę i na pewno bym zapomniała o tym co mam kupić.
A z tym oszczędzaniem to u mnie różnie.Zazwyczaj staram się mieć w spiżarce więcej niż jedną rzecz,produkt.
Ostatnio np.w supermarkecie był po promocji ryż w woreczkach,którego wcale nie planowałam kupić,a jednak kupiłam 5 kartoników.Itak to właśnie ze mną jest.Ale ryż się nie zepsuje i może sobie spokojnie leżeć _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wilaa
ekspert od rozmów
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2005 12:08 pm |
|
|
| u mnie zawsze po pierwszym jest postanowienie że w tym miesiącu to inaczej zarządzę. No i kalpa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ratajaga
~nasz przyjaciel
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2005 2:36 pm |
|
|
| Szymon napisał: | Ja chodzę z kartką, kupuję produkty, które są na niej napisane i milion rzeczy, które wpadną mi w oko  |
Znam to - bo robię tak samo. Kartkę mam po to, by nie zapomnieć najważniejszych rzeczy a reszta co mi sie przypomni albo w oczy wpadnie  _________________ Aga - mama Kubusia żona Sławusia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agawa
forumowicz
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2005 3:59 pm |
|
|
Zakupy "codzienne" staram się robić w lokalnych, kameralnych sklepikach na osiedlu...
Większe zakupowanie poprzedzone jest konsultacją z Robertem i spisaniem "zapotrzebowania" na kartce...
Nigdy nie bierzemy ze sklepowych półek więcej niźli jest na kartce - choćby nas cięli  _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bazylia
ekspert od rozmów
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2005 5:38 pm |
|
|
Ja też niestety chodze na zakupy z kartką i kupuję tylko to co na niej wypisane  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wilaa
ekspert od rozmów
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2005 5:53 pm |
|
|
| Wiecie co, jest coraz mniej sklepów tradycyjnych. Zazwyczaj zaglądamy do samoobsługowych i wtedy mamy wolną rękę. Czas na zastanowienie się, przyglądanie się, szperanie, a takim w zwykłym sklepie bierzemy szybko to co miałyśmy kupić. Właściwie w pobliżu mam tylko samoobsługowe. Może i bym zaczęła chodzić do takiego z ladą. Wydawałabym mniej kasy przynajmniej na produkty spożywcze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
malag
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Pią Mar 11, 2005 12:12 pm |
|
|
| Szymon napisał: | Ja chodzę z kartką, kupuję produkty, które są na niej napisane i milion rzeczy, które wpadną mi w oko  |
PDT_003 to tak jak ja
ps
soldeny- wyprzedaze PDT_011 oto mos sposob na oszczednosc (i wydawanie kupy kasy..w jednym czyli 2w1 ) _________________ wij wachten op je
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gruszka-i-mama
forumowicz

|
Wysłany: Pią Maj 13, 2005 4:11 pm |
|
|
niezaplanowane zakupy robi mój mąż, ja planuję
inna sprawa, że na dziecko potrafię wydać ostatni grosz (zabawka, deser, rajteczki... ) _________________ nie ma tego złego!
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hexi
*moderator

|
Wysłany: Sob Maj 14, 2005 4:23 pm |
|
|
| Gruszka-i-mama napisał: | niezaplanowane zakupy robi mój mąż, ja planuję
inna sprawa, że na dziecko potrafię wydać ostatni grosz (zabawka, deser, rajteczki... ) |
U nas to samo I zawsze z kartka ide - coz... to juz nie te lata  _________________
|
 |
barola
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 10:58 am |
|
|
| Generalnie kasę w domu trzymam ja, pilnuje opłat, zakupów i innych wydatków. Chyba jestem w tym dobra, bo mąż ciągle mnie chwali, że jak był kawalerem to kasa mu się po prostu rozpływała, a teraz w końcu jest. Jestem po prostu zorganizowana, jeżeli chodzi o pieniądze i nie rzadko wydaje na rzeczy niepotrzebne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michell
*moderator

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 2:00 pm |
|
|
Generalnie to jest tak że kartka to rzecz święta planuje duże zakupy z wyprzedzeniem duze zakupy na cały tydzien robimy w sobote, staram sie w tygodniu nie kupowac nic poza pieczywem. Warzywka w wiekszosci mamy swoje co jest na dłuższą metę oszczędnością kasy ale jak cos to już kupuje na bazarku łudząc się że bedzie zdrowiej. Ale muszę przyznąć że często zdarza mi sie wziąść w sklepie wiecej niz potrzebuje np zrobię sobie smaka na coś słodkiego czy jakiegoś owocka lub cos do domku _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|