Reklama: ekobiety.pl - Forum Kobiety

Nowe Forum Akwarystyczne - eAkwarium.pl

Nowe na forumNOWE NA FORUMforum - ostatnie 50 tematównowe 50 tematówczatczatREGULAMIN FORUM!REGULAMIN

Wasze sposoby na oszczędzanie
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> Dom i Ogród
Autor Wiadomość
Wilaa
ekspert od rozmów

PostWysłany: Pon Lut 28, 2005 6:22 pm Odpowiedz z cytatem

jak to u Was jest z planowaniem wydatkow? Robicie zakupy w sposób przemyślany z karteczką w ręku, bardzo dokładnie myślicie zanim wlożycie kolejną rzecz do kosza czy robicie zapasy kupując w markecie po 3 opakowania a potem to stoi kilka miesięcy potem zastanawiacie się po co to kupowałam(łem).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anulkam
fanatyk forum

PostWysłany: Pon Lut 28, 2005 9:11 pm Odpowiedz z cytatem

Ja do oszczędnych nie należę Sad Nie umiem iść z karteczką do sklepu i kupić tylko to co na niej jest Confused A to jest jeszcze potrzebne i to i to Rolling Eyes A później się zastanawiam czy aby napewno było to potrzebne Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Szymon
gaduła 1 klasy

PostWysłany: Pon Lut 28, 2005 10:28 pm Odpowiedz z cytatem

Ja chodzę z kartką, kupuję produkty, które są na niej napisane i milion rzeczy, które wpadną mi w oko Rolling Eyes
atena
ekspert od rozmów

PostWysłany: Wto Mar 01, 2005 9:47 am Odpowiedz z cytatem

Zazdroszczę wszystkim,którzy potrafią oszczędzać,robić zakupy tylko te potrzebne!! Niestety w moim przypadku im więcej gotówki do dyspozycji,tym gorzej.Najwięcej w moim domku przeznaczamy na jedzonko,lubimy czasami zaszaleć.
Powrót do góry
Eliz@
*moderator

PostWysłany: Wto Mar 01, 2005 11:10 am Odpowiedz z cytatem

Ja do sklepu zawsze chodzę z karteczką,ale tylko dla tego,że mam sklerozę Very Happy i na pewno bym zapomniała o tym co mam kupić.
A z tym oszczędzaniem to u mnie różnie.Zazwyczaj staram się mieć w spiżarce więcej niż jedną rzecz,produkt.
Ostatnio np.w supermarkecie był po promocji ryż w woreczkach,którego wcale nie planowałam kupić,a jednak kupiłam 5 kartoników.Itak to właśnie ze mną jest.Ale ryż się nie zepsuje i może sobie spokojnie leżeć
ekspert od rozmów

PostWysłany: Wto Mar 01, 2005 12:08 pm Odpowiedz z cytatem

u mnie zawsze po pierwszym jest postanowienie że w tym miesiącu to inaczej zarządzę. No i kalpa.
Powrót do góry
ratajaga
~nasz przyjaciel

PostWysłany: Wto Mar 01, 2005 2:36 pm Odpowiedz z cytatem

Szymon napisał:
Ja chodzę z kartką, kupuję produkty, które są na niej napisane i milion rzeczy, które wpadną mi w oko Rolling Eyes

Znam to - bo robię tak samo. Kartkę mam po to, by nie zapomnieć najważniejszych rzeczy a reszta co mi sie przypomni albo w oczy wpadnie Wink
Agawa
forumowicz

PostWysłany: Czw Mar 10, 2005 3:59 pm Odpowiedz z cytatem

Zakupy "codzienne" staram się robić w lokalnych, kameralnych sklepikach na osiedlu...
Większe zakupowanie poprzedzone jest konsultacją z Robertem i spisaniem "zapotrzebowania" na kartce...
Nigdy nie bierzemy ze sklepowych półek więcej niźli jest na kartce - choćby nas cięli Wink

[/url]
Powrót do góry
Bazylia
ekspert od rozmów

PostWysłany: Czw Mar 10, 2005 5:38 pm Odpowiedz z cytatem

Ja też niestety chodze na zakupy z kartką Rolling Eyes i kupuję tylko to co na niej wypisane Rolling Eyes Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG WP Kontakt
Wilaa
ekspert od rozmów

PostWysłany: Czw Mar 10, 2005 5:53 pm Odpowiedz z cytatem

Wiecie co, jest coraz mniej sklepów tradycyjnych. Zazwyczaj zaglądamy do samoobsługowych i wtedy mamy wolną rękę. Czas na zastanowienie się, przyglądanie się, szperanie, a takim w zwykłym sklepie bierzemy szybko to co miałyśmy kupić. Właściwie w pobliżu mam tylko samoobsługowe. Może i bym zaczęła chodzić do takiego z ladą. Wydawałabym mniej kasy przynajmniej na produkty spożywcze.
Powrót do góry
malag
ekspert od rozmów

PostWysłany: Pią Mar 11, 2005 12:12 pm Odpowiedz z cytatem

Szymon napisał:

PDT_003 to tak jak ja

ps
soldeny- wyprzedaze PDT_011 oto mos sposob na oszczednosc (i wydawanie kupy kasy..w jednym czyli 2w1 )
Gruszka-i-mama
forumowicz

PostWysłany: Pią Maj 13, 2005 4:11 pm Odpowiedz z cytatem

niezaplanowane zakupy robi mój mąż, ja planuję
inna sprawa, że na dziecko potrafię wydać ostatni grosz (zabawka, deser, rajteczki... Wink )
hexi
*moderator

PostWysłany: Sob Maj 14, 2005 4:23 pm Odpowiedz z cytatem

Gruszka-i-mama napisał:
niezaplanowane zakupy robi mój mąż, ja planuję
inna sprawa, że na dziecko potrafię wydać ostatni grosz (zabawka, deser, rajteczki... Wink )

U nas to samo Laughing I zawsze z kartka ide - coz... Rolling Eyes to juz nie te lata Laughing Razz

barola
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sro Sie 30, 2006 10:58 am Odpowiedz z cytatem

Generalnie kasę w domu trzymam ja, pilnuje opłat, zakupów i innych wydatków. Chyba jestem w tym dobra, bo mąż ciągle mnie chwali, że jak był kawalerem to kasa mu się po prostu rozpływała, a teraz w końcu jest. Jestem po prostu zorganizowana, jeżeli chodzi o pieniądze i nie rzadko wydaje na rzeczy niepotrzebne.
Powrót do góry
michell
*moderator

PostWysłany: Pon Sty 08, 2007 2:00 pm Odpowiedz z cytatem

Generalnie to jest tak że kartka to rzecz święta planuje duże zakupy z wyprzedzeniem duze zakupy na cały tydzien robimy w sobote, staram sie w tygodniu nie kupowac nic poza pieczywem. Warzywka w wiekszosci mamy swoje co jest na dłuższą metę oszczędnością kasy ale jak cos to już kupuje na bazarku łudząc się że bedzie zdrowiej. Ale muszę przyznąć że często zdarza mi sie wziąść w sklepie wiecej niz potrzebuje np zrobię sobie smaka na coś słodkiego czy jakiegoś owocka lub cos do domku

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> Dom i Ogród Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: