Reklama: ekobiety.pl - Forum Kobiety

Nowe Forum Akwarystyczne - eAkwarium.pl

Nowe na forumNOWE NA FORUMforum - ostatnie 50 tematównowe 50 tematówczatczatREGULAMIN FORUM!REGULAMIN

Leki (przeciwgrzybiczne) a ciaza!!
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> O Ciąży
Autor Wiadomość
Topaz
~nowy na forum

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 3:25 pm Odpowiedz z cytatem

Czy ktoras z Was brala leki przeciwgrzybicze w pierwszych tygodniach ciazy!jesli tak prosze odpiszcie czy z dzidzia jest wszystko ok!!!ja bralam ketakonazol 5 dni a poznij (bo ten nie poamagal!)itrakonazol (orungal)!!dziekuje z gory za odp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dodocia
Site Admin

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 3:56 pm Odpowiedz z cytatem

niektorzy lekarze nawet profilaktycznie przepisuja takie leki w czasie ciazy. ja bralam ale inne. powinnas zapytac lekarza, czy to ma jakis wplyw na dziecko.

Powrót do góry
Topaz
~nowy na forum

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 4:54 pm Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odp ,napewno zapytam ale n wizyte ide dopiero za tydzien a juz wariuje z niepokoju,czy nie zaszkodzilam mojemu malenstwu!!!
Powrót do góry
madzia_26
gaduła 1 klasy

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 5:11 pm Odpowiedz z cytatem

Topaz
a jeśli można zapytać to w którym tc jesteś i kto przepisał ci leki??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Topaz
~nowy na forum

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 5:19 pm Odpowiedz z cytatem

to poczatek 3tydzien jak bralam te leki nie wiedzialam ze jestem w ciazy!! i niestety bralam je gdy moje malenstwo prawdopodobnie wedrowalo dopiero do zagniezdzenia!!
Powrót do góry
madzia_26
gaduła 1 klasy

PostWysłany: Wto Cze 20, 2006 6:06 pm Odpowiedz z cytatem

Topaz
zapytałam Cię o to dlatego, że ja staram się o dziecko i włanie jestem w tych dniach cyklu kiedy była możliwoć że zaszłam w ciąże (notabene mam wielką nadzieję Smile ) wczoraj musiałam pójść do gin bo załapałam jakąś infekcję i ona przepisała mi Dafnegin doppochwowo, i powiedziała, że narazie dopochwowo żeby nie wpakować się w paradę ewentualnej ciąży i nie zagrozić jej. poza tym przepiała mi flukonazol, ale mogę go zacząć brać od dnia w którym pojawi się @ co będzie oznaczało że w ciąży nie jestem (oby nie przylazła), jeśli nie pojawi się @ to mam go nie brać pod żadnym pozorem.

mam nadzieję że u Ciebie wszytko będzie dobrze. życzę zdrowia Tobie i fasolce
Powrót do góry
Aguś
fanatyk forum

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 7:48 am Odpowiedz z cytatem

Topaz po pierwsze gratuluje "fasolki". A po drugie to może zadzwoń do gina, skoro wizyte masz dopiero za tydzień Wink
Powrót do góry
iwi
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 2:13 pm Odpowiedz z cytatem

Witajcie,no mysle madziu ze skoro lekarka ci pozwolila brac to chyba niezaszkodzi ewentualnej ciazy-zycze ci aby byla fasolka.
TOPAZ moje gratulacje.
Mam pytanie bo tak sie zastanawiam i dobrze bybylo wiedziec czy leki przeciwbolowe moga miec zly wplyw na poczatki ciazy?@ mi sie spoznia tzn.miala dzisiaj przyjsc i jeszcze jej niema a mam dziwne gilgotanie jajnika i lekkie nudnosci,pewnie niejestem w ciazy ale chcialabym wiedziec.dziekuje slicznie. Wink

http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=54016
Powrót do góry
Topaz
~nowy na forum

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 2:39 pm Odpowiedz z cytatem

Wiesz Iwi o ile sie orientuje o p/bolowych to mozna brac ale tylko nie ktore,ale ja szukajac info o moim problemie napotykalam duzo informacji o p/bolowych niestety nie koncentrowalam sie na nich wiec blizej nic nie powiem ,ale mysle ze warto poszperac w necie!!pzd
Powrót do góry
iwi
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 3:01 pm Odpowiedz z cytatem

ja tez nigdy sie tym nieprzejmowalam ale zastanawiam sie teraz tak nawszelki wypadek.Cos mnie rwie prawy jajnik i swedzi.Chyba jednak przyjdzie wredniucha chociaz dziwna sprawa bo zazwyczaj brzuch mnie bolal bardzo a teraz nic a nic.Sluzu prawie niemam i niezauwazylam zeby byl rozowy silnie tak jakzazwyczaj mam w dniu pierwszym@ zastanawia mnie to wszystko bardziej+
ten sluz dziwny co mialam tydzien temu byl brazowo rozowy i doslownie wylalo mi sie na bielizne.A do @brakowalo mi 8dni,potem to swedzenie jajnika Rolling Eyes i bol piersi.Boje sie ze to cos powaznego znowu.

http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=54016
Powrót do góry
Aguś
fanatyk forum

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 9:49 am Odpowiedz z cytatem

Iwi lekarze zwykle polecają leki zawierające paracetamol

Polecam temat : Apteczka na 9 m-cy - przeziębienia itp.
http://www.erodzina.com/forum/apteczka-na-9-miesicy-przezibienia-itp-vt1670.html
Powrót do góry
oleńka
~nasz przyjaciel

PostWysłany: Wto Lip 18, 2006 3:40 pm Odpowiedz z cytatem

dziewczyny to jak to w końcu jest z tymi lekami przeciwgrzybiczymi dopochwowymi, można czy nie?? szkodzą czy nie?? bo ja to miewam takie problemy, powiedziałabym regularnie ;> I nie wiem czy iść do gina przed starankami sprawdzić czy jest ok. czy może jak pójdę już w ciąży i jakby trzeba było coś zastosować to to nie zaszkodzi? mhm?
Powrót do góry
Aguś
fanatyk forum

PostWysłany: Wto Lip 18, 2006 3:44 pm Odpowiedz z cytatem

Oleńka nie wiem czy te leki nie szkodzą. jednak na Twoim miejscu wybrałabym się do gina przed staraniami i podleczyła się. Wink
Powrót do góry
dodocia
Site Admin

PostWysłany: Czw Lip 20, 2006 9:33 am Odpowiedz z cytatem

to ja propo grzybicy i innych bakterii w pochwie...
otoz, u mnie przy porodzie okazalo sie, ze mam w pochwie jakies bakterie. (tak naprawde okazalo sie dopiero po porodzie, bo wtedy byl;y dopiero wyniki) kiedy rodzil sie michas, to niestety sie nimi zarazil i musial dostac antybiotyki, bo moglo dojsc do powaznego zakarzenia organizmu. te bakterie co ja mam, to najprawdopodobniej moj organizm zwalczy sam, ale jego sie zarazil... dlatego w szpitalu po porodzie bylam tak dlugo... wiec dziewczynki pamietajcie, ze jak cos was niepokoi, to zeby to sprawdzac i leczyc, bo dla takiego brzdaca antybiotyk to nie jest najlepszy pomysl...

Powrót do góry
oleńka
~nasz przyjaciel

PostWysłany: Czw Lip 20, 2006 9:58 am Odpowiedz z cytatem

dodociu kochana: jak zwykle mądrze radzisz Smile dzięki. Dużo zdrowia dla Ciebie i Michasia. Buziaki!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> O Ciąży Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: