Reklama: ekobiety.pl - Forum Kobiety

Nowe na forumNOWE NA FORUMforum - ostatnie 50 tematównowe 50 tematówczatczatREGULAMIN FORUM!REGULAMIN

Poród - jesteś już spakowana?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> O Ciąży
Autor Wiadomość
saana
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 2:47 pm Odpowiedz z cytatem

Jako, że ostatnio temat ten bardzo mnie interesuje poszperałam trochę w necie i popytałam znajome, które niedawno rodziły i mam taki swój spis rzeczy, które mogą i wam się przydac...

Co warto zabrac ze sobą do szpitala:

coś do picia najlepiej woda niegazowana, rozcieńczony sok lub słaba herbatka
2-3 koszule (ta w której urodzę pewnie będzie do wyrzucenia)
szlafrok
skarpetki
klapki
pasta do zębów + szczoteczka
szampon
grzebień
dezodorant antyperspiracyjny bezzapachowy
coś do czytania (choc jak pojawiają się bóle to chyba ciężko będzie mi się skupic na czytaniu czegokolwiek Very Happy )

ręczniki
ręczniki kuchenne (do wycierania krocza)
miękki papier toaletowy
mydło w płynie najlepiej rumiankowe
największe podpaski
majtki jednorazowe

Mam też taką listę rzeczy przydatnych w domu już po porodzie:

żel Rivanol
Tantum Rosa
waciki
największe podpaski (ponoc dobre są Naturell rumiankowa lub Bella)
czopki glicerynowe (wypróżnienie się może stanowic duży problem)
majtki koniecznie bawełniane, nie uciskające
biustonosze do karmienia
wkładki laktacyjne

To lista rzeczy które ja mam zamiar spakowac ze sobą. Może wy też macie jakieś takie listy, podpowiedzi itp? Czego brakuje a może coś jest zbędne?

Remigiuszek [*] 11.09.2009 - 24 tc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mama84
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 3:51 pm Odpowiedz z cytatem

saanuś jeszcze zapomniałaś najwazniejszego

PODKŁADY na łóżko

Myjka lub gąbka

Powrót do góry
Domi
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 5:18 pm Odpowiedz z cytatem

ojaaaa wy naprawde bierzecie tyle rzeczy? przeciez niektore z tych rzecyz to szpital zapewni Smile
ja wlasnie wczoraj sie napatoczylam na jakas liste co trzeba wziac a czego nie trzeba.. i w niej pisze tak :
nalezy wziac min: jakas drobna gotowke, jakies papiery z ubezpieczenia ksiazeczke zdrowia czy cos, szczotke do wlosow, ew gumki do wlosow, cos ew drobnego do "makijazu" chociaz jako takiego, szczoteczke do zebow, paste do zebow, szampon, antyperspirant, szlafrok, 4 /5 par majteczek ktore mozna przeznaczyc do ewentualnego wyrzucenia Wink, cieple miekkie skarpetki, papucie, jakies wygodne ubranko do wyjscia do domu, no mozna ksiazke albo jakis magazyn cy cus;)

nie nalezy brac pisze tak: pieluch (gdyz szpital dostarczy), podpasek (tez szpital), kocy cyz cus, pizamy/ koszuli nocnej(gdyz to tez szpital da), zadnej drogiej bizuterii

takie cos pisze w tym magazynie ciazowym Very Happy no ale wiadomo ze cos sie jeszcze znajdzie bvy wziac Very Happy
fanatyk forum

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 5:46 pm Odpowiedz z cytatem

jeszcze dodam, że w 3 dobie to już moga się przydać wkładki laktacyjne a jak możecie to od razu zabierzcie ze sobą laktator

mnie się jeszcze przydała własna poduszka jasiek Smile na podkładach ginekologicznych nie umiałam wytrzymać bo się pociłam Rolling Eyes majtki jednorazowe są dobre ale ja miałam pecha i sobie kupiłam za duże i mi tylko ta największa podpaska przesuwała Rolling Eyes skarpetki miałam ze sobą ale potzrebne mi nie były,

koniecznie do tej listy wpiszcie sobie telefon ładowarkę Laughing i aparat fotograficzny Smile

kruche ciasteczka możecie też ze sobą zabrać bo w szpitlach extra jedzenia nie dawają Rolling Eyes chyba że ktoś z rodziny obiadek przyniesie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
dodocia
Site Admin

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 6:41 pm Odpowiedz z cytatem

no dobrze a co z ubranek dla niusia?

Powrót do góry
Domi
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 6:49 pm Odpowiedz z cytatem

no ja podejrzewam ze wezme jakies ciuszki dla niuni... choc tutaj mowia zeby nie brac bo i to szpital daje no ale wiecie jak to jest z nami Mamami Wink
fanatyk forum

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 8:16 pm Odpowiedz z cytatem

Domi u Was to na pewno całkiem inaczej jest Very Happy chyba lepiej niż tutaj Rolling Eyes

dodocia dla maleństwa w moim przpadku na pierwszym miejscu były pampersy bo byliśmy tam 3 dni i jeden poranek a mała zużyła dokładnie 32 pampersy, bo jak w pierwszą dobę nie zrobiła tej "smółki" tak później co chwilkę Smile

potem kilka kompletów do ubrania (4), ręcznik, rożek, chusteczki nawilżone, mydełko i oliwkę, osłonki na rączki aby dzidziuś sie nie podrapał, no i ubranko na wyjście Laughing
Powrót do góry
Domi
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 8:23 pm Odpowiedz z cytatem

aj myszko ja to hcyba bym wolala rodzic w polsce mimo wszytsko Very Happy a juz sama nie wiem w sumie Wink ale wiadomo polska ojczyzna :d Wink
fanatyk forum

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 8:49 pm Odpowiedz z cytatem

tak Domi co ojczyzna to ojczyzna ale ja miałam na myśłi same warunki w szpitalu, przynajmniej wydaje mi się że są lepsze bo nie wiem jak jestw rzeczywistości Rolling Eyes Question
Powrót do góry
dodocia
Site Admin

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 7:37 am Odpowiedz z cytatem

ja do tego dodalabym jeszcze suszarke Wink podobno warto byc "tam" suchym Wink
z tymi ubrankami dla niusia, to ja mam dylemat, bo totalnie nie wiem jakie ile body, pajace i takie tam Zdezorientowany bo tak mysle ze to bedzie srodek lipca to i goraco, a i pamietam o tym pepusiu, co to podobno zeby go nic nie ruszalo, bo to moze draznic malucha... wiec koszulki? ja sie do tego nie nadaje Smile mysle ze spakuje tylko polowe, bo o czyms zapomne lub nie pomysle, a pozniej beda mi dowozic Wink

Powrót do góry
lusi80
gaduła 1 klasy

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 8:37 am Odpowiedz z cytatem

No to ja zeby wprowadzic jeszcze wieksza konsternacje w temacie Wink Laughing dodam ze pomyslama ze te ciuchy dla dzidzi to chyba wypadaloby wziac w 2 kompletach r-r 56 i 62 - w koncu do konca nie wiadomo jak duzy bedzie nasz skarbeczek Laughing ........
Co wy o tym myslicie Rolling Eyes Question

Powrót do góry
saana
ekspert od rozmów

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 11:06 am Odpowiedz z cytatem

A no widzę, że temat jednak zainteresował Very Happy Super, bo mogę zmodyfikowac swoją listę Very Happy
Lusi tam gdzie ja będę rodzic ubranka do maleństwa daje szpital, swoje trzeba miec tylko na wyjście, więc rozmiar już będzie znany... A no i trzeba miec swoje pampersy. A ubranka przygotuję dwa komplety i potem mężulek któryś z nich przywiezie w zależności od wielkości naszego dzidziolka Very Happy
Domi w moim szpitalu wszystko trzeba miec swoje, więc u ciebie jest dużo lepsza sytuacja, bo nie musisz zastanawiac się co ci się przyda a co nie Very Happy
Myszko aż tyle pampersów Question Exclamation U nas każą miec ok 10 Shocked I zalecają kupic dopiero jak się maluszek urodzi i będzie znana jego waga, żeby nie okazały się za duże lub zbyt małe...

Remigiuszek [*] 11.09.2009 - 24 tc
Powrót do góry
myszka_tina
fanatyk forum

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 12:18 pm Odpowiedz z cytatem

saana mniej więcej tyle też miałam naszykowane do szpitala tylko później m misiek dowiózł Rolling Eyes przebierałam małą za każdym razem jak zrbiła kupkę i ne czekalam Smile a czasami zrobiła co godzinę Shocked
Powrót do góry
ulla6
ekspert od rozmów

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 11:32 pm Odpowiedz z cytatem

SaanoOjej to szkoda ze musisz nawet o pampersach myslec!!!ja dzieki Bogu nic dla dziecka nie musialam miec bo szpital zapewnial i dobre to bylo bo moglas nawet z pare razy dziecko przebrac kazdego dnia.Tylko dla maluszka na wyjazd trzeba bylo miec ubranie .Mam nadzieje ze choc podpaski zapewnia w tym szpitalu gdzie bedziesz rodzila!!
Aguś
fanatyk forum

PostWysłany: Pon Cze 05, 2006 6:50 am Odpowiedz z cytatem

Ulla niestety w Polsce tak nie jest. Przymajmniej w większości szpitali nic nie dają. Nawet majtek jednorazowych Shocked Po prostu jest takia bieda, ze szok. Wszystko trzeba mieć swoje. Ja bede rodzić w państwowym szpitalu w którym nawet oddaiały nie sa po remoncie i pamiętają lata 80-te! Ale za to pielęgniarki i lekarze znajomi, więc jakoś to przeżyję. Laughing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> O Ciąży Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 1 z 10

Skocz do: