| Autor |
Wiadomość |
Bazylia
ekspert od rozmów
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2005 3:26 pm |
|
|
| Ogród i wszystko z nim związane (jeżeli go posiadacie).... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eliz@
*moderator

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 11:14 pm |
|
|
Mam takowy,ale o tej porze roku raczej nie wygląda atrakcyjnie.
Poczekamy więc do wiosny  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bazylia
ekspert od rozmów
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 11:30 pm |
|
|
A ja nie mam a chiała bym ale w bloku na balkonie się raczej nieda  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ratajaga
~nasz przyjaciel
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2005 5:22 pm |
|
|
Mam i uwielbiam pić na nim latem kawkę. Treaz to krety na nim zagościły  _________________ Aga - mama Kubusia żona Sławusia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eliz@
*moderator

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2005 6:52 pm |
|
|
| ratajaga napisał: | Mam i uwielbiam pić na nim latem kawkę. Treaz to krety na nim zagościły  |
a ja lubię na nim rozpalać grillka  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wilaa
ekspert od rozmów
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2005 8:19 pm |
|
|
| nie mam ani ogrodu, ani nawet balkonu:( ale za to uwiekbiam grilować. Może kiedyś kupimy kawaleczek pola a na nim chatka choćby z desek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szymon
gaduła 1 klasy

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2005 8:40 pm |
|
|
Mam spory ogród, a w nim trawę i kilka iglaków
Ograniczam się do cotygodniwego(w fazie wzrostu) koszenia trawy  _________________ Tato |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hexi
*moderator

|
Wysłany: Wto Lut 15, 2005 9:37 am |
|
|
Mamy odrod i sadzik. Mowie mamy, chociaz ja tu przyszlam na gotowe poniekad, bo to dom i ogrod babci mojego meza, chociaz ona pozwala robic w nim wszystko, sama ma kilka grzadek kwiatowych.
Ja osobiscie co roku na jesien (a w tym roku sie opuscilam niestety) - sadze krokusy w trawnik. Uwielbiam je! Jak tylko snieg sie stopi - one rozkwitaja , sa roznokolorowe, sadze gdzie popadnie, a one co roku maja obfitsze stanowiska, bukieciki... potem przekwitaja, nie ma sprawy - mozna trawe kosic kosiarka, nie ma sladu ze byly. A na wiosne znowu ...
Sadzimy drzewka owocowe, iglaki. Winogron to moje hobby. Zawsze jakies kwiatuszki...
| Powrót do góry |
|
 |
Pauzalka
~nowy na forum
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2005 5:05 pm |
|
|
My z mężusiem kupiliśmy dom z ogrodem i narazie jeden i drugi wymaga dużo pracy. Remont trwa (ale o tym w innym wątku ) a nad koncepcją zagospodarowania ogrodu właśnie pracuję. Do tej pory udało nam się wykarczować samowolkę, która rosła w nim przez lata, posiać trawę i to nie wszędzie jeszcze bo się nie da, zrobiłam duży skalniak, wsadziłam pare krzaczków i iglaczków. Rabatek z małymi kwiatkami nie będę robiła głównie dlatego że mamy dużego psa, który chętnie kładzie swoje 60 kilosów na wszystkim mniejszym od siebie Nad skalniakiem znęca się kot, ale roślinki skalne rosną tak szybko, że nawet nie widać jego działalności Teraz niestety i stety wszystko przykrył śnieg. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eliz@
*moderator

|
Wysłany: Sro Mar 23, 2005 10:50 am |
|
|
A mój ogródek jest pięknie wysprzątany.
Sama wygrabiłam stare liście.
W tym tygodniu jak się uda chcę kupić i posadzić palmę ozdobną. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eszka
uzależniony od forum

|
Wysłany: Sro Mar 23, 2005 11:10 am |
|
|
wczoraj kupilismy działke rekreacyjną Strasznie sie cieszę. Od dzisiaj zaczynamy wiosenne porzadki. Mąż bedzie zajmował sie domkiem, bo jeszcze trzeba zrobić elewację, a ja muszę uczyć sie na temat pielegnacji drzew (mamy chyba ze 20 ), krzewów i innych. siedze w internecie i wyszukuję czegos ciekawego. Nie znam sie na uprwach a chciałabym zrobić sobie malutki warzywnik i miec tam to co przyda sie na grilla No i poszukuje ciekawych kwiatów .  _________________
Kaja 3 lata
Maja 10 lat |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hexi
*moderator

|
Wysłany: Pon Mar 28, 2005 11:37 am |
|
|
Ja zawsze o tych krokuskach... prosze - pierwsze juz są:
| Powrót do góry |
|
 |
Gullviva
stale na forum

|
Wysłany: Wto Mar 29, 2005 10:48 pm |
|
|
mam owszem ogrod ale lubie go tylko latem kiedy to moge "ztrzaskac sie na heban" ....zima, jesienia i wiosna moze dla mnie nie istniec.....ale ogolnie to ladnie wyglada moj ogrod bo mam "prywatnego ogrodnika" w domu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eszka
uzależniony od forum

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2005 11:03 am |
|
|
działeczka pochłonęła nas całkowicie . Siedzimy na niej prawie cały dzień . Cudownie . Nie moge doczekać sie cieplejszych dni . Teraz tniemy drzewka i robimy ogólne porządki. Musimy dosiac trawy bo widać gołe placki. I oczywiscie piaskownica dla dziewczyn i jakies hustawki A latem będę sie opalać  _________________
Kaja 3 lata
Maja 10 lat |
|
| Powrót do góry |
|
 |
atena
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2005 12:09 pm |
|
|
| Ale Wam zazdroszczę tych ogródków! Ja nawet balkonu nie mam bu bu bu.Ale mam teściów na wsi i jak robi się ciepło to heja w samochód i do nich! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|